Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:24:06 GMT

حججی، پاسدار جوانی که حجت خداوند بر زمین شد

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۳۰۸۷

ایسنا/قم حججی‌ها نعمت‌های خداوند بر روی زمین هستند که با پایمردی و ایمان راسخ خود در راه پاسداری از مکتب اهل بیت علیهم السلام دل و جان خود را تقدیم کردند.

چه بنویسم که حق مطلب ادا شود، چگونه باید وصف کرد تا عظمتش درک شود، چه باید شرح داد که در برابر آن ابرنوران الهی دیری نپاید و به زوال نینجامد.

شهید پاسدار، واژه‌ای پر تکرار و گوش‌نواز هر محفل روحانی، اما به راستی ژرفای وجودی‌اش تمام قد در ذهن مادی و دنیوی ما جای می‌گیرد!؟

شهادت، معبری است که از مسیر تو آغاز می‌شود، با تو همراه است و به تو می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیهوده نیست نقش پلنگ لباس تو، آن هنگام که روحی رشید را چون تو دربرمی‌گیرد؛ زیرا رشادت، برازنده شهادت است و رساندن پرچم قیام حسین به انقلاب مهدی (عج)، رسالتی است که شایستگی شما بر دوشتان نهاده است. طلوع سپیده نامتان در موسم میلاد فرزند علی (ع) چه زیباست و زیباتر از آن ملتی است که به وجود شما می‌بالند و انس می‌گیرند از گوهر وجودی ارزشمندتان!

امروز روز پاسدار است و می‌خواهم از پاسدار جوانی بنویسم که آئینه‌دار غیرت و رشادت بود، یادآور شوم شهادت سردار بی‌سپاهی را که با شجاعت در چنگال وحشیان و بی‌ریشه‌های تکفیری لبخند زهرایی بر لب داشت و گویی با لبخند خود، آتش می‌زد خرمن وجود حرامیان گرد خویش را، که ای یاغیان اعتقادات مکتب حسینی ما از بین رفتنی نیست، بلکه شما را به زودی به درک واصل می‌کند.

او از جان خویش گذشت تا ارزش‌هایش از بین نرود. شاید انجام این کار به حرف آسان باشد، اما زمانی که می‌دانی قرار است سر از تنت جدا کنند، آن موقع دیگر آسان نخواهد بود، اما شهید محسن حججی این کار را عملی کرد و در راه ارزش‌هایش سرش را تقدیم اهل بیت (ع) کرد، چرا که تعظیم در برابر دشمنان اسلام را ذلتی معنا کرد که مهر حقارتش پاک‌شدنی نبود.

اکنون که از او می‌نویسم، در اسارت دشمن نیستم و بخاطر امنیتی که دارم، اینگونه حرف می‌زنم. اما امان از روزی که در چنگال دشمن باشم و بخواهم از رشادت بی‌مثالش بگویم، اما آنجا واقعا مشخص می‌شود که آیا ذلت را می‌پذیرم یا خیر. این چنین ایستادگی واقعا شجاعانه و بزرگ است که هیچ تقدیر و تشویقی شایسته درک بزرگی و عظمت جان‌فشانی وی نیست.

چهره پاک، شجاع و مصمم این شهید از لحظه اسارت تا شهادت نشان از روحیه ایمان قوی و اقتدار و صلابت در راهی است که انتخاب کرده و لبخند بر لبان ایشان در تمامی آن لحظه‌های سخت بیانگر رسیدن به رضای خداوند است، همانگونه که همیشه در خلوت خود با پروردگار جهان خواستار آن بود و گویی در لحظه شهادت چشمانش خیره بر چشمان مولایمان حسین (ع) بود و برای در آغوش رفتن آن حضرت لحظه شماری می‌کرد.

و چه زیبا می‌نویسد این شهید گرانقدر در دست‌نوشته خویش پیشکش به امام غریبمان، رضا(ع) : «آقاجان دوست دارم همانند علی‌اکبر (ع) در جوانی شهد شیرین شهادت را بنوشم و جان ناقابلم را فدای شما اهل بیت کنم. فقط یک خواسته شخصی دیگر دارم. مولای من، بر من منت بگذار، جواز شهادتم را امضا کن.»

اینان پاسداران حریم عشق هستند که بی نام و یادشان نمی‌توان در فرهنگ لغات این سرزمین، به مفهوم آزادی و رهایی رسید، همان دژهای مستحکمی که باطن پاک چشمه‌سار و تمثیل کرامت بهارگونه خود را فدای ارزش‌های دوران کردند بی آنکه ترسی از فردای خود داشته باشند. ‌

میعادگاهم مزارش شده‌بود و عهد بسته‌بودم به دیدار هفتگی‌مان، دلخوشی‌ام شده بود حرف زدن با اویی که شنونده خوبی بود و الحق که سرزنشی در کار نبود. این سرزمین، این گلزار شهدا بوی بهشت می‌داد، بوی خدا هوا را عطرآگین کرده‌بود و اشک بود که بدون صدور فرمانی از سمت آدمی گونه‌ها را تر می‌کرد.

همانطور که گل‌های لاله را با عشق پرپر می‌کردم و بغض دل می‌گشودم، ناظر طیف عظیمی از همسالان خود بودم که با هر پوشش و شکل و شمایلی چگونه با عشق در این گلستان پای می‌گذاردند و مزار این پاسدار جوان را با چشم جستجو می‌کردند.

آری شهید حججی، همان پرچمدار مکتب انسانیتی است که پیر و جوان، زن و مرد، چادری و غیرچادری و بسیجی و غیر بسیجی را مجذوب خود کرده و مهرش را بر دل‌ها انداخته‌بود، مدافعی که در این دوران نمود غرب‌گرائی‌ها، با الگوپذیری از سالار شهیدان، امام حسین (ع) و پایمردی بر سر اعتقادات راسخ خود جان بر کف نهاد و به دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام به پا خواست تا رسم مردی و مردانگی را ادا کند.

رسم مردانی که دعا داشتند اما بی‌ادعاترین بودند، حیا داشتند اما ریا و تزویری در کارنبود، راه و رسم بندگی را به خوبی بلد بودند اما اسم و سمت برایشان بی‌معنی بود و هنوز گرمی سجده‌های خالصانه نیایش‌هایشان در این بهشت زمینی حس می‌شد.

چه می‌شود که جوانی با شور و هیجان مقتضی سن خود دست از جان بشوید و فدا شود در مسیر بندگی، جز آنکه نگاه ویژه و الطاف الهی مزین کند وجودش را! علاقه‌ای شگرف به حضرت زینب (س) و اباعبدالله الحسین (ع) کافی بود که وی را راهی سوریه کند و لبیک گوید هل من ناصر ینصرنی حسین(ع) را، تا مبادا جسارتی بر حرم خواهر دردانه‌اش شود.

هر زمان با توجه به شرایط اجتماع حوادثی رخ می‌دهد و این انسان خردمند است که تصمیم می‌گیرد نسبت به وقایع چگونه عمل کند، نسبت به مشکلات مظلومان مسلمان خنثی و بی تفاوت باشد و یا برای گرفتن حق با ظالم بجنگد.

پیامبر اسلام می‌فرمایند: اگر مسلمانی دغدغه حل مشکلات مسلمانان و مظلومان را نداشته باشد، مسلمان نیست. با توجه به فرمایش پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) هدف مبارزه و شهادت کاملا روشن است و شهدا نیز همین راه را دنبال می‌کنند. با ظلم و ظالمان مبارزه می‌کنند تا احکام الهی محقق شود و اسلام همیشه زنده و پابرجا باقی بماند.

مبارزان و سربازان مدافعان حرم علی الخصوص شهید مدافع حرم، محسن حججی نیز همین دغدغه ذهنی را داشتند و برای دفاع از حریم ائمه اطهار از دلبستگی‌های دنیوی رها شده و دل به اجر اخروی بسته‌اند و شهادت را هدف خود قرار دادند.

اینان جنگ در برابر دشمنان زمان خود را همچون روز عاشورا و جنگیدن در رکاب سیدالشهدا می‌گمارند، چنانکه ابا عبدالله در روز عاشورا چنان قدم بر می‌داشت که گویی آینده روشن نهضت خود را به چشم می‌بیند و در راه هدف خود نه از فرزند و خانواده که از دنیا و متعلقاتش به کل چشم می‌بندد و این گونه است که شاگردان مکتبش شهادت را نوش داروی وصال می‌بینند.

برای بسیجی‌ها و انقلابی‌های امروز، فرقی نمی‌کند دفاع از اسلام کجا باشد! می‌تواند همان‌جا باشد که مرتضی آوینی می‌گوید: «کربلا را تو مپندار که شهری است در میان شهرها و نامی است در میان نام‌ها، نه کربلا حرم حق است». حرم حق اکنون جبهه‌های مقاومت اسلامی است، حرم حق می‌تواند شلمچه و هویزه‌ها باشد، می‌تواند الزهرا و حلب و جنوب لبنان باشد، مهم این است که نگذارند انقلاب خمینی محو شود و جای چهره رحمانی اسلام را نقاب پلید تکفیری بگیرد.

گل‌های لاله تمام قبرش را پوشانده‌بود و نامش را پنهان کرده‌بودند، اما نام و یادش در قلب من همیشه جاودانه می‌ماند و الحق که چه میراث گران‌مایه‌ای است. با خود نجوا کردم برادرم شده‌ای حتی زمانی که نیستی.

و من با خود گفتم ایران و سوریه فرقی نمی‌کند وقتی که مهر آن یگانه ارحم‌الراحمین در دلت باشد و عنایتش شامل حالت شود، گویی همه عالم زیر سیطره اوست و هرجا که روی نام و نشانی از دوست هویداست.

امثال حججی‌ها نعمت‌های خداوند بر روی زمین هستند و خوشا به بخت بلندم که شهر من به یمن قدومشان مزین شده، عجب دُر و نگینی که جلا داده این دیار پر برکت را که شهیدان زیادی را تاکنون تقدیم اهل بیت علیهم السلام کرده‌است.

حقا که یادشان مصداق یاخدا است و دلشان قرآن بالغی است که اسرار عالم درآن نهفته است و لبیک‌گویان هل من ناصر ینصرنی شدند، یادمان نرود چه کسانی رفتند تا بمانیم، پس باید برای ماندن و ایستادن، درست انتخاب کنیم تا مدیون خون ریخته شأن در مسیر جاودانگی نشویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه قم استان قم روز پاسدار شهید حججی اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۳۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، مهران رجبی بازیگر سینما و تلویزیون درباره اهمیت توجه به بحث جوانی جمعیت گفت: جمعیت را باید جوان نگه داشت هر چند که نوع این جوان نگه داشتن کار کارشناسی می‌طلبد و در تمام دنیا کارشناسان و جمعیت شناسان شرایط جمعیتشان را بررسی می‌کنند و بر اساس شرایط جامعه سیاست‌گذاری صحیح انجام می‌دهند. الان شاهد هستیم که خیلی کشورهای اسکاندیناوی و حتی کشوری مثل ژاپن نیروی کار جوان ندارد و از دیگر کشورها وارد می‌کند.

وی با اشاره به تهدیدات میان‌سالی جمعیت گفت: شما خود صندوق‌های بازنشستگی را در نظر بگیرید، چقدر جوان باید کار کنند تا درآمدزایی برای این صندوق‌ها شود، البته قطعاً دوستان کارشناس بهتر و شیواتر در این زمینه صحبت می‌کنند اما ما هم باید در نظر داشته باشیم که جامعه را به سمت فرزندآوری ترغیب کنیم.

رجبی با اشاره به سیاست‌های تشویقی فرزندآوری گفت: سالهاست سیاست‌هایی مثل امکانات برای ازدواج از وام تا دیگر کمک‌ها و اعطای زمین و خودرو و دیگر وام‌ها برای فرزندآوری شروع شده که البته اینها هم باید شرایطش تسهیل شود، و گرنه همه می‌دانند که فرزندآوری در سنین بالا شیرینی جوانی را ندارد و آدم کسل و سن‌دار دیگر حوصله بچه‌داری ندارد.

وی با تأکید بر اهمیت مسکن برای جوانان گفت: شاید بتوانم بگویم که مسکن حتی از کار هم واجب‌تر است چون زوجی که خیالشان از مسکن راحت باشد با هر کاری هم که شده زندگی‌شان را نگه می‌دارند و چرخش را می‌چرخانند و فرزنددار می‌شوند.

وی با بیان اینکه ازدواج و فرزندآوری به افراد تشخص اجتماعی و حتی بین خانواده و اقوام عزت می‌دهد، گفت: ضروری است که کشورمان را جوان نگه داریم، مثل الان که جامعه جوانی داریم و همین جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ما در ایران و سطح دنیا شده‌اند.

رجبی در ادامه اظهار داشت: توجه به فعالیت‌های هنری برای ترغیب جوانان به فرزندآوری از فیلم و مستند و سریال تا ایجاد شعارهای مختلف می‌تواند گرایش آنها را افزایش دهد، فرزندآوری یک عمل خداپسندانه و در دین هم سفارش بسیار شده است. امیدواریم شرایط هر سال نسبت به قبل راحت‌تر باشد. به هر حال هر نسلی نسبت به نسل قبلی راحت‌تر زندگی کرده و این تجربه به ما ثابت شده است.

نسل جوان پر جسارت و متعهد نیاز آینده جامعه ما است

همچنین سیروس کهوری نژاد بازیگر سینما و تلویزیون گفت: سرمایه‌های هر ملتی به جز خاک پهناور و منابعش که خوشبختانه ما از این جهت چیزی کم نداریم، نیروی انسانی آن است. این نیروی انسانی ایده‌پرداز، با غیرت، متعهد و مسئولیت پذیر باید نسبت به زندگی خود باشند. اگر بحث وطن و هویت ملی را هم کنار بگذاریم این فرد باید نسبت به آینده و حال خود متعهد باشد و قطعاً چنین فردی نسبت به جامعه خود هم متعهد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خودش سه فرزند پسر دارد، گفت: ما جنوبی‌ها رسمی داریم که می‌گوئیم کمتر از سه فرزند اصلاً در شأن ما نیست، الان هم می‌بینم که خوشبختانه سه پسر در خانواده، محله، اقوام و تا جامعه مؤثر و مایه سربلندی ما هستند.

کهوری نژاد اظهار داشت: جامعه وقتی که کهنسال باشد جسارتش را از دست می‌دهد و وقتی جسارت این فرد از دست برود، جسارت جامعه از دست می‌رود و کم کم دیگر پتانسیل اجتماعی پایین می‌آید و این خطرناک است.

کهوری نژاد با تأکید بر اینکه نسل جوان باید زمانی فرزنددار شوند که حوصله پرورش کودکان را داشته باشند، گفت: سیاست‌های تشویقی دولت باید طوری باشد که زمینه اعتماد اجتماعی را نسبت به آینده ایجاد کند من حتی با همین شصت سال سنی هم که دارم باز هم تمایل دارم که یک فرزند بگیرم و بزرگ کنم.

وی در پایان اظهار داشت: ما نیاز به نسل جوان پر جسارت داریم، هنوز هم نسل ما پر جسارت هستند منتها برای نسل‌های آتی هم باید چنین جوانانی را پرورش بدهیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6095505

دیگر خبرها

  • ایران زمین فرزندان خود را به آغوش گرفت
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار
  • دشمنانی که به دنبال ناامیدی مردم ایران بوند در حال نابودی هستند
  • فرمانده سپاه شهرستان راسک معرفی شد
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • دستگیری ۳ متهم به قتل در یک روز